top of page

VAD TROR VI PÅ?

Vi tror på en klassisk evangelisk väckelsekristendom, grundad på Guds Ord, Bibeln.

GUD

Vi tror på en Gud som är evig, allsmäktig, allvetande och överallt närvarande:
”Gud är ljus och inget mörker finns i honom” (1 Joh 1:5)
Gud är en, men Gud är representerad av tre personer: Fadern, Sonen (Jesus) och den helige Ande.

FÖRLÅTELSE

Jesus kom till vår värld för att visa oss vem Gud är och för att ta på sig konsekvenserna för vår synd och dö i vårt ställe. Vi tror att Jesus dog för våra synder och att han uppstod från de döda.. Den som tror på att Jesus Kristus dog på korset och uppstod för sina synder, den människan får förlåtelse för sina synder och får evigt liv.

MÄNNISKAN

Människan är skapad till Guds avbild och är avsedd att leva i gemenskap med Gud. Att varje människa är skapad till Guds avbild ger också varje människa ett oändligt och okränkbart värde.  Det syfte för vilket vi blev skapade får bli verklighet när vi tar emot Jesus och hans förlåtelse och återupprättelse!

GUDS DOM

Vi tror på ett evigt liv för den som bekänner Jesus som Herre och Frälsare. Vi tror på de dödas uppståndelse och att alla människor skall stå inför Gud och göra räkenskap för sitt liv.

FÖRSAMLINGEN

Den kristna församlingen består av alla som har tagit emot frälsningen genom Jesus. Församlingen finns både globalt och lokalt.

PERSONLIG FRÄLSNING

Bibeln säger: ”För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.”

(Rom 10:9)


En kristen blir du genom att personligen ta emot Jesus som frälsare.

DEN HELIGE ANDE

Den helige Ande är Hjälparen, sanningens Ande, som vittnar om Jesus.

BIBELN - GUDS ORD

Vi tror att hela bibeln är Guds ord och den är grunden för allt vi tror på. Bibeln är Guds inspirerade ord, absolut sant, varaktigt och oföränderligt.

Kom i kontakt med oss

Har du frågor kring tro, eller har du kanske precis tagit emot Jesus i ditt hjärta och vill ha ett kristet sammanhang att dela din tro i?

Oavsett är du varmt välkommen att kontakta oss så pratar vi mer om det.

bottom of page