top of page

OM OSS

Vi är en kristen församling i Ljungskile. Vi består av människor från olika bakgrunder och erfarenheter men med en gemensam tro på att Gud älskar oss så mycket, att han sände sin ende Son, Jesus Kristus till oss.

ÖVERSIKT

Församlingen har funnits sedan 1907 i Ljungskile och har idag ca 120 medlemmar. (Läs mer om vår historia). Vi träffas varje söndag till gudstjänst och alla som vill är välkomna att vara med.
Efter gudstjänsten fikar vi tillsammans. Under veckorna har vi olika aktiviteter för alla åldrar.
(Barn, tonår, unga vuxna, äldre etc.)

Vi engagerar oss i andra människor både i Ljungskile och på andra platser. Vi skickar nödhjälp till olika platser över vår värld och stöttar även med praktisk hjälp där det behövs. Genom åren har vi fått många kontakter i bl.a. Ukraina, Ryssland, Polen, Rumänien och Malawi.

Vill du veta mer så kontakta oss via mail eller telefon.

Gud välsigne dig!

VÅR HISTORIA

Hällebergsförsamlingen bildades år 1907 och anslöt sig snart till Svenska Missionsförbundet. Gamla handlingar berättar om en liten skara människor som kämpade utan att se några stora resultat. Som mest hade man bortåt 50 medlemmar under tidigt 30-tal. Sedan minskade antalet undan för undan och när man i början på 50-talet var färre än 20 gjordes sonderingar om en sammanslagning med missionsförsamlingen i Uddevalla. Majoriteten ville dock fortsätta som förut och församlingen ombildades 1962.

I mitten av 1970-talet började en grupp människor samlas för att be tillsammans, som på så många andra håll i vårt land i mitten på 70-talet. De hade en nöd för sitt samhälle, sin församling och, alldeles speciellt, för ungdomarna som växte upp här. Och Gud dröjde inte med sitt svar. 1978 blev en grupp ungdomar frälsta och Gud använde en anglikansk kyrkoherde som sitt redskap när han utgöt av sin Ande över församlingen.

Församlingen startade en kristen förskola är 1987 och år1992 startades en kristen friskola. Hällebergsskolan har elever från förskoleklass till årskurs nio.

Kom i kontakt med oss

Har du frågor kring tro, eller har du kanske precis tagit emot Jesus i ditt hjärta och vill ha ett kristet sammanhang att dela din tro i?

Oavsett är du varmt välkommen att kontakta oss så pratar vi mer om det.

bottom of page