top of page

Sommarbibelskola

Har du frågor och tankar om Gud och om att leva som kristen?
Har du behov av att få möta Gud och vidröras av hans Ande?
Välkommen på bibelskola en vecka varje sommar, för dig mellan 14 och 19 år.

Med sommarbibelskolan vill vi…

…förmedla en kärlek till och en fascination över Guds ord.

…att du som ung kristen ska få en stabil grund för din tro och en trygg relation till Gud.

…undervisa om det som Bibeln handlar om, och ständigt återkomma till kärnan, evangeliet om Jesus! 

…att bibelskolan ska präglas av en varm gemenskap i blandade åldrar, där det är lätt att ställa frågor, samtala och att be med varandra.

Vi ber om en atmosfär präglad av den helige Ande, väckelse, omvändelse och personliga gudsmöten. En frihet att vara olika och ge respons på olika sätt i en vetskap att man är älskad av både Gud och människor.

BILD-1.jpg

Kursplan

Undervisningen sker i två olika åldersgrupper; 14-16 år och 17-19 år.

Genom ett rullande treårigt schema i varje grupp följer du som deltagare en sexårig kursplan. Målsättningen är att ge en god överblick över Bibelns alla delar, och varje år göra en djupdykning i vissa bibelböcker. Parallellt med detta har vi valt andra återkommande ämnen, som Apologetik, Att leva som kristen, Kärnan i evangeliet och Kyrkohistoria. Förhoppningen är att ge en stabil grund för tron och kunna möta relevanta och brännande frågor man möter som ung kristen. Här hittar du en övergripande aktuell kursplan.

Har du inte möjlighet att delta alla sex år är du självklart välkommen ändå.

BILD-3.jpg

Ung vuxen?

Vi har sett under tidigare bibelskolor att det är välsignat med unga vuxna som stöttar upp med närvaro, omsorg och praktisk hjälp. Därför får du som är äldre än 19 år mycket gärna vara med, och vi har också skapat en skräddarsydd fortsättningskurs för dig. Lite lösare tyglar och mer ansvar än i de yngre grupperna, och med fokus i undervisningen på handledda självstudier. Allt för att du ska få vara med och välsigna andra men också växa i tron och i relationen med Gud för egen del.

Lägergården

Bibelskolan 2023 kommer vara på Luthagård i Dals-Ed, en mysig liten gård med utsikt över sjön. Förutom huvudbyggnaden och olika logementsbyggnader finns också en vacker, nybyggd, möteslokal. En stig leder genom skogen ner till sjön där gårdens egna badplats ligger.

Till Luthagårdens hemsida

huvudbyggnad-1-1024x577.jpg
kyrksal-1-1024x768.jpg

Frågor?

Mattias

072-88 88 310

Rakel

070-729 52 42

bottom of page